BoktipsDIN KATTS BETEENDE
Författare: Susanne Hellman Holmström
ISBN: 9153431898

Beskrivning:
   Klöser din katt sönder soffan eller kissar den på fel ställen? Kanske försöker den förmedla något, men vad menar den egentligen?

I den här boken får du svar på dina frågor om din katts beteende och behov. Den innehåller de 13 heliga punkterna, om vad din katt behöver göra under dygnets 24 timmar för att må bra, för att få ett lyckligt liv och för att du själv ska få ut det mesta av din vän katten.

Ett avsnitt i boken tar upp vanliga frågor och svar på kattproblem som kan uppstå. Här får du också veta varför katten Felix förorenar på den dyra mattan i hallen och varför katten Sonja ger bort sina kattungar till grannarna.

Författaren Susanne Hellman Holmström är Sveriges första kattbeteenderådgivare. Hon har över 30 års erfarenhet av katter och kattuppfödning och berättar här om olika problemkatter, hur problemen yttrade sig och hur det åtgärdades. Boken är personligt skriven och kommer att ge dig många aha-uppleveler och skratt på vägen. En sak är säker, du kommer att se din katt med andra ögon eller kanske be den om ursäkt för att du inte har förstått den tidigare

 

VARFÖR GÖR KATTEN SÅ
Författare: Susanna Rosén
ISBN: 9789100575106

Beskrivning:
   Vår tamkatt härstammar från den afrikanska vildkatten. Det är därför den lilla kattungen så beredvilligt kliver i kattlådans sand när den ska göra sina behov, sanden är en öken i miniatyr. Och våra katters ursprung är också förklaringen till varför de gärna ligger pressade mot stekheta element det påminner dem om Afrikas sol. I Varför gör katten så lär du dig förstå din katts alla lustiga och ibland obegripliga beteenden.
Susanna Rosén är biolog och har under större delen av sitt liv levt med katter. Med sin erfarenhet och yrkeskunskap lär hon oss förstå varför katten gör som den gör och ger insiktsfulla råd om hur relationen mellan människa och katt bäst kan utvecklas. Fotograf Eivor Rasehorn visar med sina unika bilder katten utifrån dess eget perspektiv. De är inte bara gulliga husdjur utan också biologiska varelser som har valt att leva i nära samröre med människan.

 

KATTUPPFÖDNING: AVEL OCH GENETIK
Författare: Ylva Stockelberg
ISBN: 9163301784

Beskrivning:
   Kattuppfödning, avel och genetik innehåller det kattuppfödaren behöver veta för att få fram friska, trevliga och vackra katter.
Även huskattsägaren med en oplanerad kull har nytta av boken.
Vid planerad avel är det viktigt att undvika ärftliga defekter och att ha entillräckligt stor avelspopulation för att undvika inavel. Kunskap, öppenhetoch samarbete ger grunden för detta.
Studiehandledningen gör boken idealisk att använda i studiecirklar.
Ylva Stockelberg har varit ledamot av SVERAKs avelsråd. Hon skriver böcker och artiklar om katter samt håller kattföreläsningar. Hon har varit
uppfödare av abessinier, burma och turkisk van.

 

 


Sidan uppdaterades senast: 2009-12-25